Παραγωγή ελαιόλαδου | Ελαιουργικά Μηχανήματα

Τα ελαιουργικά μηχανήματα και οι ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής ελαιόλαδου της Alfa Lava, βοηθούν ελαιοτριβεία κάθε μεγέθους, να εξελίξουν το προϊόν τους και να ξεχωρίσουν στην πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Με την κορυφαία τεχνογνωσία μας στον κάδο, συνεργαζόμαστε μαζί σας για να λύσουμε τις σύνθετες προκλήσεις για περιβαλλοντική και επιχειρηματική βιωσιμότητα, με μηχανήματα ελαιοτριβείου που επιτύγχάνουν άριστη ποιότητα και βέλτιστη απόδοση.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Η τεχνολογική εξέλιξη των ελαιουργικών μηχανημάτων
στην παραγωγή ελαιόλαδου 

Η σύγχρονη παραγωγή ελαιόλαδου είναι συνυφασμένη με την Alfa Laval, η οποία με τις καινοτομίες της έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των ελαιοτριβείων, και συνεπώς στην ίδια τη βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου.

Μέχρι και το 1927, τα ελαιοτριβεία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους εξαγωγής ελαιόλαδου χρησιμοποιώντας μυλόπετρες και πρέσες. Εκείνη τη χρονιά η Alfa Laval, της οποίας ο ιδρυτής ήταν και ο εφευρέτης του φυγοκεντρικού διαχωριστήρα, εισήγαγε για πρώτη φορά τον κάθετο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα στην παραγωγική διαδικασία. Έτσι, η Alfa Laval έφερε πραγματική επανάσταση στην ελαιουργική παραγωγική διαδικασία. 

Στη δεκαετία του '60, η Alfa Laval εισήγαγε τον οριζόντιο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα (decanter) στην ελαιοπαραγωγική διαδικασία. Αυτή η καινοτομία αντικατέστησε την παραδοσιακή μέθοδο εξαγωγής ελαιόλαδου με πρέσες, φέρνοντας μια δεύτερη επανάσταση στις τεχνικές παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και καθιερώνοντας το "σύγχρονο ελαιοτριβείο" που συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

Η εξέλιξη των ελαιουργείων έχει περάσει από σημαντικά τεχνολογικά στάδια, βελτιώνοντας την ποιότητα του λαδιού, τις συνθήκες εργασίας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Έτσι δύο κύρια μοντέλα αναπτύχθηκαν: ένα για μεγάλους παραγωγούς, όπως στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, που επικεντρώνεται στη βιομηχανική παραγωγή, και ένα για μικρότερους παραγωγούς, όπως στην Ιταλία, που επικεντρώνεται στην παραγωγή σε παρτίδες και έχει υιοθετηθεί και από άλλες μεσογειακές χώρες.

Το 2015, η Alfa Laval εισήγαγε την τεχνολογία Contherm για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Ελλάδα, στο ελαιοτριβείο Αναγνωστόπουλος (One&Olive), στη Μεσσηνία. Αυτή η καινοτομία βελτίωσε την ποιότητα του ελαιόλαδου και μείωσε τον χρόνο παραγωγής, ενισχύοντας έτσι τη βιωσιμότητα των ελαιοτριβείων.

Το 2021, η Alfa Laval παρουσίασε το σύστημα Olive Oil Booster, μια πατενταρισμένη τεχνολογία που έφερε ακόμη μια επανάσταση στα ελαιουργικά μηχανήματα. Αυτή η τεχνολογία αντικαθιστά την παραδοσιακή μάλαξη της ελαιοζύμης, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη απόδοση ελαιόλαδου και σημαντική βελτίωση της ποιότητας.

H Alfa Laval επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά κάθε χρόνο για έρευνα και ανάπτυξη, έχοντας στη διάθεσή της τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα των ελαιουργικών μηχανημάτων και γι' αυτό καταφέρνει πάντα να παραμένει πρωτοπόρος, δημιουργώντας το ελαιοτριβείο του μέλλοντος.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου

Η ποιότητα και η απόδοση του παραγόμενου ελαιόλαδου, επηρεάζεται από κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι μέχρι και την αποθήκευσή του.

Πιο αναλυτικά, η ποιότητα και απόδοση επηρεάζονται από:

  • την ποιότητα του ίδιου του ελαιόκαρπου, που προκύπτει από τις μεθόδους καλλιέργειας και φροντίδας των δέντρων (φύτευση, πότισμα, λίπανση, κλάδεμα, αποπαρασίτωση κ.α.)
  • τις κλιματικές συνθήκες (ψύχος, καύσωνας κτλ.)
  • τη χρονική στιγμή και μέθοδο συγκομιδής
  • το μέσο αποθήκευσης για τη μεταφορά του καρπού στο ελαιοτριβείο και χρόνος παραμονής των ελιών μέσα σε αυτό μέχρι την εισαγωγή τους στην διαδικασία ελαιοποίησης
  • τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των ελαιουργικών μηχανημάτων 
  • το χειρισμό και την επιλογή παραμέτρων στα ελαιουργικά μηχανήματα από το χειριστή του ελαιοτριβείου
  • το υλικό συσκευασίας ελαιόλαδου και συνθήκες αποθήκευσης (αποφυγή επαφής με φως, οξυγόνο και υψηλή θερμοκρασία)

Ελαιουργικά Μηχανήματα
&
Διαδικασία Παραγωγής Ελαιόλαδου

Ακολουθεί η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου, βημα - βημα, και τα καινοτόμα ελαιουργικά μηχανήματα της Alfa Laval που λαμβάνουν μέρος σε κάθε στάδιο.

Πριν το ελαιοτριβείο:

1. Καλλιέργεια ελαιόδεντρων:

Οι μέθοδοι καλλιέργειας (φύτευση, άρδευση, λίπανση, ψεκασμός, κλάδεμα) και οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν την καρποφορία και την ελαιοπεριεκτικότητα των ελιών.

2. Συγκομιδή ελαιόκαρπου:

Η χρονική στιγμή και η μέθοδος συγκομιδής ( όπως ραβδιστικά εργαλεία ή χέρια) επηρεάζει χαρακτηριστικά όπως το χρώμα, η οξύτητα, η γεύση, το άρωμα και γενικότερα την ποιότητα του ελαιόλαδου.

3. Μεταφορά ελαιόκαρπου στο ελαιοτριβείο:

Το μέσο αποθήκευσης για μεταφορά των ελιών στο ελαιοτριβείο και ο χρόνος παραμονής τους μέσα σε αυτό, επηρεάζουν επίσης το τελικό αποτέλεσμα. Η χρήση διάτρητων πλαστικών τελάρων αποτελεί τη βέλτιστη πρακτική ώστε οι ελιές να αναπνέουν οι ελιές και να αποφεύγεται η αλλοίωση τους.

Διάγραμμα διαδικασίας - Πώς παράγεται το ελαιόλαδο


Διάγραμμα διαδικασίας παραγωγής ελαιόλαδου.png

Στο Ελαιοτριβείο:

1. Αποφύλλωση | Αποφυλλωτήριο

Ως πρώτο στάδιο πριν την έναρξη της διαδικασίας εξαγωγής του ελαιόλαδου, αποτελεί η προετοιμασία του ελαιόκαρπου που συλλέχθηκε, πραγματοποιώντας αποφύλλωση, με τη χρήση αποφυλλωτηρίου. Κατά την αποφύλλωση γίνεται διαχωρισμός των ελιών από φύλλα, κλαδιά, μικρές πέτρες ή άλλα ξένα σώματα σε "στεγνές" συνθήκες ώστε μόνο οι ελιές να είναι εκείνες που θα προχωρήσουν στα επόμενα στάδια, προστατεύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου, καθώς επίσης και τα ίδια τα μηχανήματα του ελαιοτριβείου από άσκοπες φθορές.

2. Πλύσιμο ελαιοκάρπου | Πλυντήριο ελαιόκαρπου

Στη διαδικασία εξαγωγής λαδιού είναι πολύ σημαντικό οι ελιές να καθαρίζονται σωστά. Έτσι, μετά την απομάκρυνση των ξένων σωμάτων, ακολουθεί το πλύσιμο των ελιών με νερό σε θερμοκρασία δωματίου ώστε ο καρπός να προχωρήσει στην παραγωγή καθαρός, απαλλαγμένος από λάσπες, υπολείμματα ψεκασμών κ.α., ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. 

3. Θραύση ελαιοκάρπου | Σπαστήρες Ελιάς

Η διαδικασία εξαγωγής του παρθένου ελαιολάδου ξεκινά με τη σύνθλιψη ολόκληρου του ελαιοκάρπου, δημιουργώντας έτσι την λεγόμενη  ελαιοζύμη (ή διαφορετικά πάστα ελιάς ή ελαιόπαστα), εξαιρετικά σημαντική για την απόδοση και την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Η Alfa Laval, με βάση τις ανάγκες των πελατών της, έχει αναπτύξει διαφορετικές λύσεις έκθλιψης με στόχο να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις σχετικά με την ποιότητα και την απόδοση.

Ο σπαστήρας με σφυριά είναι ο πιο ευρέως διαδεδομένος σπαστήρας στη βιομηχανία του ελαιόλαδου και αποτελείται από περιστρεφόμενα σφυριά υψηλής ταχύτητας (2.800 rpm) που συνθλίβουν τις ελιές σε ένα σταθερό διάτρητο πλέγμα. Το πλέγμα είναι εύκολα εναλλάξιμο και διαθέσιμο με διαφορετικές διαμέτρους οπών. Ο σπαστήρας με σφυριά είναι ένα στιβαρό, αξιόπιστο και εύκολο στη συντήρηση μηχάνημα.

Ως εναλλακτική λύση στον σπαστήρα με σφυριά, η Alfa Laval προσφέρει τον απαποκλειστικό της σπαστήρα δίσκων, που λειτουργεί κόβοντας τον καρπό μέσα από οδοντωτούς δίσκους, χωρίς να τον συνθλίβει. Ο σπαστήρας δίσκων περιστρέφεται πιο αργά (1.450 rpm) επιτυγχάνοντας ήπιότερη δράση και λιγότερη θέρμανση της πάστας. Ο σπαστήρας δίσκων παράγει ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με λιγότερη πικράδα, ενισχύοντας την πικάντικη γεύση και το πράσινο χρώμα.

Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον συνεργάτη της EVP Systems Srl, η Alfa Laval ανέπτυξε και παρουσίασε στην αγορά τον ολοκαίνουριο σπαστήρα ελιών, Double Cut, που αποτελεί μια πιο προηγμένη έκδοση του σπαστήρα δίσκων. Οι ελιές κόβονται μια πρώτη φορά από έναν κεντρικό δίσκο και μια δεύτερη από ένα στοιχείο κοπής 45° σε αντίθετα περιστρεφόμενο διάτρητο πλέγμα. Ο σπαστήρας Double Cut λειτουργεί στις 2.000 rpm και μειώνει περαιτέρω τη θέρμανση της πάστας. Είναι ένας σπαστήρας ικανός να ενισχύσει την ανάπτυξη αρωματικών και αντιοξειδωτικών φαινολικών ενώσεων, σε σύγκριση με τους συμβατικούς σπαστήρες ελιών.

 

4. Θερμική επεξεργασία ελαιοζύμης | Contherm / TCM

Η θερμική επεξεργασία της ελαιοζύμης με τη χρήση της πατενταρισμένης τεχνολογίας Contherm ή των παραλλαγών της TCM ή VLA, αποτελεί καινοτομία η οποία μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο μάλαξης στο μισό!

Στην ουσία πρόκειται για έναν κλειστό εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος τοποθετείται μετά τον σπαστήρα ελιάς  και επιτρέπει την άμεση και ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας της ελαιοζύμης, σε θέρμανση ή ψύξη, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του ελαιοτριβείου.

Λόγω της ελαχιστοποίησης της επαφής της ελαιοζύμης με το οξυγόνο και της άμεσης ρύθμισης της θερμοκρασίας  της ελαιοζύμης μετά τον σπαστήρα ελιάς, οι παραγωγοί ελαιόλαδου αποκτούν σημαντικά καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, κάνοντας εφικτό τον έλεγχο της ενζυμικής δραστηριότητας στην ελαιόπαστα κατά τη διάρκεια της επακόλουθης μάλαξης, αποκτώντας την επιθυμητή ποιότητα στο παραγόμενο ελαιόλαδο. Έτσι, με τον απαιτούμενο χρόνος μάλαξης να μειώνεται, μειώνονται ταυτόχρονα και οι ενεργειακές απαιτήσεις του ελαιοτριβείου, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτυπώμα.

 Η τεχνολογία αυτή  μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ελαιοτριβεία με παραγωγή ελαιόλαδου σε παρτίδες, όσο και σε ελαιοτριβεία συνεχούς παραγωγής, είτε πρόκειται για νέες ή για υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Ζητήστε προσφορά για Contherm ή TCM

Ιστορία Επιτυχίας - Ελαιοτριβείο Αναγνωστόπουλος, Μεσσηνία

Το Contherm γνώρισε σημαντική επιτυχία στην Ελλάδα, κάνοντας τα ελληνικά ελαιόλαδα να διαφοροποιηθούν και να ξεχωρίσουν στην πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, με αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση ποιότητας και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη.

Δείτε στην πράξη πως η καινοτόμος τεχνολογία των Contherm, άλλαξε μια για πάντα τη διαδικασία παραγωγής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινώντας από τη Μεσσηνία, στο ελαιοτριβείο Αναγνωστόπουλος. 

5. Μάλαξη Ελαιοζύμης | Μαλακτήρες

Η μάλαξη της ελαιοζύμης αποτελεί και αυτή πολύ σημαντικό στάδιο στη διαδικασία εξαγωγής του ελαιόλαδου αφού κατά τη φάση αυτή, μεταβάλλοντας τις παραμέτρους καθορίζεται η ποιότητα και η ποσότητα του λαδιού που εξάγεται.

Κατά τη μάλαξη, η ελαιοζύμη αναδεύεται συνεχώς από περιστρεφόμενα πτερύγια για ορισμένο χρόνο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Μέσω αυτής της διαδικασίας, η ενζυμική δραστηριότητα που διεξάγεται από τα ενδογενή ένζυμα επιτρέπει στις "ελεύθερες" σταγόνες ελαιόλαδου να συσσωρεύονται, σύμφωνα με το φαινόμενο που είναι γνωστό ως "συνένωση". 

Μάθετε περισσότερα για τους μαλακτήρες ελαιοζύμης

 

Olive Oil Booster - Η επανάσταση στη μάλαξη της ελαιοζύμης

Όλες οι υπάρχουσες μέθοδοι μάλαξης στην αγορά εκτελούν τη διαδικασία της μάλαξης σε συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης. Με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2021, η Alfa Laval εισήγαγε μια νέα μέθοδο μάλαξης της ελαιοζύμης, το Olive Oil Booster. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο πραγματοποιεί μάλαξη της ελαιοζύμης σε περιβάλλον αρνητικής πίεσης (βαθύ κενό - vacuum) σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 18 - 22 βαθμούς κελσίου). Χάρη στην καινοτομία αυτή, επιτυγχάνεται αύξηση της απόδοσης του ελαιόλαδου έως και 15%, με ταυτόχρονη αύξηση έως και 50% των φαινολών.

Το Olive Oil Booster ήρθε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή μάλαξη ή να δουλέψει σε συνεργασία με τους παραδοσιακούς μαλακτήρες. Εφαρμόζεται ήδη σε χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αργεντινή, με μεγάλη επιτυχία, ενώ εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα, όπου τα αποτελέσματά του επίσης εντυπωσίασαν.

6. Διαχωρισμός ελαιόλαδου | Decanter 2 ή 3ων φάσεων

Μετά τη μάλαξη, η ελαιοζύμη κατεργάζεται από το decanter (ντεκάντερ) όπου γίνεται διαχωρισμός υγρής και στερεής φάσης (πυρήνα).

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται decanter 2 φάσεων, η ελαιοζύμη μέσω της φυγόκεντρου δύναμης, διαχωρίζεται σε λάδι και υγρά-στερεά, ενώ στην περίπτωση ενός τριφασικού ντεκάντερ η ελαιόπαστα χωρίζεται σε λάδι, νερό (κατσίγαρος) και στερεά.

Η Alfa Laval προσφέρει μια ευρεία γκάμα από διφασικά και τριφασικά ντεκάντερ. Ανακαλύψτε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Γνωρίστε τα Alfa Laval Decanter (ντεκάντερ):

7. Διαύγαση Ελαιόλαδου | Κάθετος Φυγοκεντρικός διαχωριστήρας

Το ελαιόλαδο που εξάγεται από το ντεκάντερ εξακολουθεί να περιέχει κάποια ποσότητα ακαθαρσιών (νερό, άλλα υγρά και αιωρούμενα στερεά) και απαιτεί περαιτέρω διαύγαση από τον κάθετο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα (ή διαφορετικά φυγοκεντρητή).

Ο διαχωρισμός ελαιόλαδου - νερού - αιωρούμενων στερεών γίνεται ανάμεσα στους δίσκους που περιέχονται μέσα στο φυγοκεντρικά περιστρεφόμενο μπολ του διαχωριστήρα. 

Μάθετε περισσότερα:

Διαχωριστήρες Alfa Laval UVPX

8. Τυποποίηση ελαιόλαδου | Μηχανήματα τυποποίησης Bag-in-box fillers

Η Alfa Laval εκτός από μηχανήματα ελαιοτριβείου για το διαχωρισμό του ελαιόλαδου, προσφέρει επίσης και μηχανήματα τυποποίησης (γεμιστικά συσκευασίας) bag-in-box ή bag-in-barrel.

Με τη χρήση του bag-in-box της Alfa Laval, τυχών εναπομένων αέρας στη συσκευασία εκκενώνεται και τη θέση του καταλαμβάνει άζωτο, ώστε να προληφθεί η οξείδωση του ελαιόλαδου που προκαλείται από την επαφή του ελαιόλαδου με το οξυγόνο. Έτσι, διατηρείται η φρεσκάδα, η ποιότητα και η γεύση του ελαιόλαδου κατά την αποθήκευση και διανομή του, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής του.

Διατίθενται ημι-αυτόματα ή αυτόματα γεμιστικά συσκευασίας bag-in-box, για εύρος συσκευασίας από 1.5 λίτρα έως 2 τόνους.

Η τυποποίηση με χρήση bag-in-box γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στην Ελλάδα, με τους πελάτες να είναι πολύ ικανοποιημένοι.

Βελτιστοποιούμε τα ελαιοτριβεία ακόμη περισσότερο

  • Ευελιξία διαμόρφωσης και ελέγχου που σας επιτρέπει να έχετε την υψηλότερη δυνατή απόδοση από την παραγωγή σας
  • Λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ελαιοτριβείου σας από έμπειρους επαγγελματίες που καταλαβαίνουν την επιχείρησή σας
  • Βελτιωμένη βιωσιμότητα με έως και 30% χαμηλότερη κατανάλωση νερού και μείωση κατά 20% τόσο της ενέργειας όσο και των αποβλήτων 
  • Ευρύ και ευέλικτο χαρτοφυλάκιο λύσεων επεξεργασίας, με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων για να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή τεχνολογία για την παραγωγή σας
  • Πρωτοποριακή καινοτομία που σας δίνει συνεχή πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις

Τεχνογνωσία και τεχνολογία για οποιαδήποτε ανάγκη παραγωγής ελαιολάδου

Συνδυάστε το πάθος που βάζετε σε κάθε παρτίδα του ελαιόλαδου σας με λύσεις σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών. Από μεμονωμένο εξοπλισμό μέχρι ολοκληρωμένα έργα με το κλειδί στο χέρι, το χαρτοφυλάκιο της Alfa Laval έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την παραγωγή σας, ενώ ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσετε τόσο το κόστος όσο και τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις. Και πλέον ως συνεργάτης της Alfa Laval, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε πλήθος μοναδικών γνώσεων που έχουμε αποκομίσει δουλεύοντας με ελαιοτριβεία σε όλο τον κόσμο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίζουμε ότι επιτυγχάνετε την υψηλότερη ποιότητα των προϊόντων όσο και στην κερδοφορία.

.

Εξοπλισμός για κάθε μεγέθους ελαιοτριβείο

Παραγωγή ελαιολάδου σε παρτίδες

Οι παραγωγοί που λειτουργούν σε περιορισμένη κλίμακα και επικεντρώνονται σε ελαιόλαδα ποιότητας μπορούν να συναντήσουν μεγάλες διακυμάνσεις όσον αφορά τον τύπο, τον όγκο και την ποιότητα των καρπών ελιάς εγχώριας προέλευσης. Η Alfa Laval προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται σε αυτές τις προκλήσεις σε παραγωγή παρτίδων και μικρής κλίμακας.

Olive oil 604x360

Παραγωγή μεσαίας κλίμακας

Οι μεσαίου μεγέθους παραγωγοί αντιπροσωπεύουν έναν αναπτυσσόμενο τομέα της σημερινής ελαιουργικής βιομηχανίας. Η Alfa Laval μπορεί να υποστηρίξει ελαιοτριβεία αυτού του μεγέθους με τεχνολογία που παρέχει όλες τις τελευταίες, πιο προηγμένες καινοτομίες για τον σχολαστικό έλεγχο της διαδικασίας και την παραγωγή των καλύτερων ποιοτικών ελαιόλαδων.

Olive fruit preparation

Παραγωγή βιομηχανικής κλίμακας

Η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ελαιόλαδου συνεπάγεται τη διατήρηση αξιόπιστης, υψηλής απόδοσης συνεχούς παραγωγής με υψηλή απόδοση και με συνέπεια στην ποιότητα του προϊόντος. Η Alfa Laval μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις ενώ παράλληλα θα μειώσετε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το λειτουργικό κόστος.

olive oil farm
. .

Υποστήριξη που μπορείτε να βασιστείτε - όπου κι αν βρίσκεστε 

Όταν συνεργάζεστε με την Alfa Laval, ο εξοπλισμός είναι μόνο η αρχή. Με ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών, μπορούμε να είμαστε εκεί δίπλα σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το ελαιοτριβείο σας. Είμαστε εδώ για ολόκληρο τον κύκλο ζωής του εξοπλισμού σας, με υποστήριξη για εγκατάσταση και εκκίνηση, συνεχή συντήρηση και παρακολούθηση λειτουργίας, ακόμη και σας παρέχουμε προτάσεις για συνεχείς βελτιώσεις της διαδικασίας.

Μάθετε περισσότερα

separator service repair
.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλεντε να μάθετε πώς μπορούμε να στηρίξουμε τους στόχους σας για την επίτευξη εξαιρετικού ελαιολάδου με υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερα κέρδη; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ένας από τους ειδικούς μας στην ελαιουργία θα σας απαντήσει σύντομα!

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.